Khasiat Spirulina Pacifica LuxorApakah Spirulina?

Spirulina merupakan alga lautan berbentuk skru atau lingkaran (spiral). Maka ia dikenali sebagai spirulina. Spirulina kaya dengan khasiat yang terkandung dalam 5 jenis makanan utama kita, iaitu nasi, sayur-sayuran, buah-buahan daging dan ikan. Maka, tidak hairanlah ia memenangi gelaran seperti "Makanan Ideal Zaman Baru" dan "Makanan Angkasawan".

Spirulina mempunyai merupakan 4 pigmen semulajadi yang terbukti bersifat anti-oksidan dan anti-barah. Selain daripada membekalkan khasiat makanan yang mencukupi, spirulina membekalkan zat makanan yang bersifat 100% alkali yang dapat meneutralkan keasidan dalam badan.

Di Jepun, lebih daripada dua puluh ribu doktor mengesyorkan pesakit mereka mengambil spirulina bagi nutrien tambahan.

Di Rusia, kajian menunjukkan spirulina mempunyai sifat anti-radioaktif.

Di Mexico pula, spirulina ditambah ke dalam susu tepung sebagai makanan bayi.

Pakar pemakanan mendapati 1g spirulina mempunyai kandungan zat makanan yang sama dalam 1kg sayur-sayuran dan buah-buahan. Dengan kata lain, spirulina memberikan lebih 1000 kali khasiat sayur-sayuran dan buah-buahan. Pendek kata, kandungan khasiatnya amat tinggi.

Mengapa Spirulina Penting Untuk Kita?

Kini, membela seekor ayam untuk disediakan sebagai makanan hanya memerlukan masa 40 hari sahaja berbanding dengan zaman dahulu yang memerlukan masa selama 6 bulan. Semua ini dilakukan dengan menambah steroid kepada makanan untuk ternakan atau menyuntik hormon kepada ayam ternakan untuk mempercepatkan tumbesaran mereka. Bayangkan apa yang akan berlaku apabila kita memakan ternakan ini?

Selain itu, sayur-sayuran yang disembur dengan racun perosak akan merosakkan zat makanan dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia turut mengancam sistem penghadaman kita apabila kita memakan makanan ini.

Tidak ketinggalan, ramai antara kita yang mengamalkan tabiat memilih makanan yang tidak sihat seperti lebih gemarkan makanan bersifat asid seperti udang, daging dan kurang memakan sayur.

Selain itu, amalan hidup yang tidak sihat seperti meminum arak, tidor lewat boleh memberi kesan negatif terhadap lebih 850,000 proses metabolisma dan penyingkiran toksin dalam badan. Amalan pemakanan yang tidak sihat merupakan punca yang membawa kepada ketidakseimbangan nutrien sehingga penyakit yang padah.

Pilihan TERBAIK buat anda adalah Luxor Spirulina Pacifica

Apakah Kelebihan Luxor Spirulina Pacifica?

Gred 3A (AAA), 100% alkali

Mengandungi 5 zat utama


Juga mengandungi 4 pigmen semulajadi


Dan Tambahan zat seperti zat Besi, Kalsium, Selenium, Vitamin B1, B2, B3, B12, GLA, Vitamin E & Vitamin K2. (klik sini)

Wanita Hamil

Khasiat seimbang membantu tumbesaran bayi

Kalsium dan magnesium membantu menguatkan tulang dan gigi

Mengelakkan masalah anemia

Mengimbangkan hormon dan kestabilan emosi

Mengurangkan risiko keguguran dan menguatkan rahim

Mengelakkan kelahiran bayi cacat

Kanak-kanak

Membantu tumbesaran dan peningkatan otak

Membantu menguatkan gigi dan tulang

Mengelakkan masalah anemia

Meningkatkan pertahanan badan & menghapuskan radikal bebas

Jerawat dan Kecantikan
 
Membersih toksik dalam badan

Mengimbangi hormon dan membantu pemulihan luka

Merangsang metabolisme dan mengelakkan parut jerawat

Membantu mencantikkan kulit dan pigmentasi serta melambatkan proses penuaan dengan membuat masker menggunakan Jeli Gamat GOLD & Spirulina Pacifica & mengurangkan senggugut

Kegemukan

Membantu menurunkan berat badan tanpa perlu berlapar atau mengikuti program diet yang ketat. (Makan sebelum makan melalui cara kunyah & minum air membuatkan anda akan rasa kenyang)

sesuai juga untuk masalah gastrik, sembelit, buasir, daya seksual, kencing manis, darah tinggi, penyakit, anemia, juga untuk meningkatkan otak pelajar terutama yang ingin menduduki peperiksaan, anti stres & anti kanser.

Sijil HALAL INFANCA Spirulina PacificaSijil ISO 9002 : 94 Spirulina PacificaSijil Pengiktirafan Spirulina Pacifica Sebagai OrganikSijil Analisa Beta-Karotena Dalam Spirulina PacificaCara Penggunaan

Bayi : 1-2 biji sehari (dihancurkan & dicampur dalam susu atau jus)
Kanak-kanak : 2-3 biji sehari
Belia : 5-10 biji sehari
Dewasa : 10-15 biji sehari
Wanita Hamil : 15-20 biji sehari
Pesakit : 15-20 biji sehari

Peringatan : Mereka yang mengambil ubat harus mengelakkan memakan spirulina pada masa yang sama dengan pengambilan ubat. Masa yang paling sesuai ialah 1 jam sebelum atau selepas mengambil ubat. Pastikan anda meminum 8 gelas air sehari.

Cadangan : Kepada anda yang berada di luar Kuala Lumpur, dicadangkan untuk mengambil botol yang mengandungi 400 biji bagi menjimatkan kos pos dan tahan lama.


Klik sini untuk info produk :


HARGA (Termasuk Postage) :

RM   93 sm | RM   97 ss (200 Biji)
RM 142 sm | RM 146 ss (400 Biji)

PROMOSI !! PROMOSI !!

RM 322 sm / ss (1200 Biji)

(FREE POSTAGE !!)

Whatsapp 018-359 7495 segera

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Luxor Jeli Gamat GOLD

Apakah Gamat?

Khasiat Gel Gamat GOLD